Sunday, February 10, 2013

bulan cinta

dok layan citer CINTA kat TV3... terinspirasi nak bercerita. cerita tentang cinta. lama rasa tak bercinta. kalau ikut omputeh, bulan dua ni bulan cinta.. tapi, cinta ni mana logik ikut bulan. cinta ada dalam hati.. tak lari mana2.. tak payah tunggu ikut bulan baru nak tunjuk.

cinta belum kahwin memang tak sama dengan lepas kahwin. betul! makwe pakai apa saja, cantik di mata pakwe. pakwe tak pakai perfume apa, pun wangi dihidu makwe. betul! memang cinta itu buta.

bila cinta dah buta, bawa hingga ke rumahtangga. alhamdullilah, bila ada jodohnya, panjang pula moga-moga. dah berjanji sehidup semati. sekali sekala ada rasa nak marah. kadang-kadang rasa sayang ya amat sangat. selalu jugak rasa rindu tambah2 bila kene tingal selalu-selalu. tapi, cinta sevelum kawen memang tak sama kalau nak banding lepas kawin.

apa2 pun, kene terus bersyukur. ada dia yang cinta saya, ada dia untuk saya cinta. ada dia buat bahagia. ada dia menduga rindu.ada dia berkongsi sayang. ada dia untuk saya.

bang, bulan ini bulan cinta. terima kasih, kita bercinta sampai bila2.. takmo lalai, takmo lupa. saya sayang cinta hati saya xoxoxo

p/s: dalam hati penuh bunga ;)

No comments:

Post a Comment